Experiențe europene la Liceul Tehnologic Henri Coandă Buzău

Un grup de 20 de elevi de la Liceul Tehnologic Henri Coandă” Buzău au participat timp de trei săptămâni la stagii de pregătire practică în Malaga, Spania. 10 dintre aceștia au fost elevi de clasa a XI-a de la calificarea Tehnician în telecomunicații, iar 10 elevi au provenit din clasele a X-a și a XI-a școală profesională, calificarea Tehnician exploatare joasă tensiune.

Proiectul Erasmus+ „TeleE” s-a desfășurat în perioada 1 octombrie 2022-1 octombrie 2023 și a avut ca scop îmbunătățirea cunoștințelor și abilitaților tehnice și tehnologice în domeniul de formare profesională. Elevii participanți la programul Erasmus+ VET au primit sprijin în formarea profesională, au participat la sesiuni de orientare și consiliere în carieră, la ore de pregătire lingvistică și culturală pentru a ne asigura că sunt pregătiți din toate punctele de vedere pentru această mobilitate.

Elevii de la Liceul Tehnologic Henri Coandă” Buzău au avut oportunitatea de a vizita locuri superbe: Gibraltar, Peștera Nerja și Balconul Europei, vestitele „Pueblos Blancos” – satele albe ce caracterizează regiunea Andalusia, Setenil de las Bodegas și pitorescul oraș Ronda.

 În cadrul proiectului au realizat sisteme de securitate, au învățat să mânuiască imprimanta 3D, au lucrat la un proiect de energie regenerabilă și au asistat la instalarea de echipamente electrice de ultimă generație, acești studenți și-au suflecat mânecile și au acceptat provocările cu entuziasm. Capacitatea lor de a se adapta și de a învăța rapid a demonstrat devotamentul lor de a deveni profesioniști în domeniu.

Ca urmare a participării la stagiile de formare, elevilor li s-au acordat documente Europass care vor reprezenta o bază solidă în realizarea unui CV, ușurându-le procesul de integrare pe piața muncii.

Related posts